OPSTAPPER 600
stil  -  sterk  -  stabiel
Foto’s

Prototype
Enkele foto's van de eerdergebouwde Opstapper. Deze versie is in 1995 ontwikkeld door Stichting De Opstap (nu Alexander Calder Holding BV.). Het ging om een werkervaringsproject in Leeuwarden. Lassen van aluminium bleek echter voor een dergelijke te hoog gegrepen. Daarom bleef het vele jaren bij één exemplaar. Zonde, want de Opstapper oogstte veel bewondering. Ervaren sloepschippers stonden toen al versteld van de stabiliteit en het kracht van het scheepje. Er moest dus een vervolg opkomen op dit concept.











Nieuwe generatie: Opstapper 600

Nog meer kracht en actieradius
Op de werf van Voscat in Steenwijk, al jaren gespecialiseerd in aluminiumbouw, is het casco van de eerste Nieuwe Opstapper gebouwd. Arka uit Giethoorn, zelf producent van elektromotoren en fluisterboten, leverde de motor. Tien jaar 'proefvaren' met deze eerste versie zijn vertaald in talloze verbeteringen.
Een zwaardere motor (4,5 Kw ipv 3 Kw) zorgt voor meer stuwkracht. De motor is qua rendement te vergelijken met een dieselmotor van 25-30 pk.
Ook de accu's hebben een fors grotere capaciteit. Acht onderhoudsvrije accu's met een vermogen van 330 Ah aan boord leveren een spanning van 48 volt. Bij een kruissnelheid van 8 km/u genoeg om 8-10 uur te varen.
Verder is de motor meer naar achteren geplaatst, waardoor meer beenruimte voor de passagiers is ontstaan.

Afwerking: kwaliteit en comfort
Voor de afbouw van de opstapper is samenwerking gezocht met Jeroen de Groot (Jachtbouw de Groot) in Foxhol. Als wedstrijdzeiler, gespecialiseerd in nieuwbouw en restauratie van schepen als 16-kwadraat en Pampus, levert hij kwalitatief hoogwaardige afwerking in hout. In overleg met hem werd gekozen voor een betere indeling. Die oogt mooier en levert bovendien meer bergruimte op. Ideaal om bijvoorbeeld een buggy mee aan boord te nemen.
Op twee punten is een 12 volt stopcontact aangebracht. Voor een lange dagtocht kan dus gemakkelijk en koelkast/box of andere apparatuur worden aangesloten. Een volautomatische elektrische pomp zorgt ervoor dat eventueel regenwater wordt afgevoerd. Van buiswater zult u geen last hebben. Het vletmodel met de ronde steven levert wel wat waterspatten op bij harde wind. Maar de dektent kan halverwege worden gesplitst en biedt dan onderdak voor vier personen.

Blikverruimend
En ga je een dagje de stad in met de Opstapper, dan is geen vaart te ondiep en geen brug te laag. De Opstapper steekt 50 centimeter en door het neerklapbare raam is in een mum van tijd de kruiphoogte niet meer dan 90 centimeter. Dan blijkt pas hoe zeer de Opstapper je ruimte voor ontspanning en je blikveld vergroot.